Frank De Jonge

NAUI Membership Origination: 3/5/2012
NAUI Membership Expiration: 12/31/2015
NAUI Membership Status: Active

NAUI Member Email: info@dejongeduiksport.nl
NAUI Member Phone: +31 641469966
Courses I Teach

 • Scuba Diver
 • Adv Scuba Diver
 • Scuba Rescue Diver
 • Adv Scuba Rescue
 • EANx DIVER
 • Master Scuba Diver
 • Jr Scuba Diver
 • Recreational Hookah Diver
 • Wreck Diver (External Survey)
 • Dry Suit Diver
 • Search & Recovery Diver
 • Skin Diver
 • Training Assistant
 • Try Scuba Diving
 • Night Diver
 • Deep Diver
 • My NAUI Bio

  Jaar in jaar uit bedacht ik mezelf steeds: "ik wil mijn duikbrevet gaan halen". Elk jaar nam ik het me voor en elk jaar liet ik het weer voorbij gaan. De eerste stap werd nooit gezet. Kennelijk was het een grote stap of een hoge drempel. Waaraan het gelegen heeft is mij tot op de dag van vandaag niet duidelijk. Maar hoe lang het ook heeft mogen duren.... nu ben ik blij dat ik de duiksport ontdekt heb.

  Duiken begon voor mij rond halverwege 2009. Een vakantie naar Mexico was reeds geboekt en ik wilde daar erg graag duiken. Ik besloot mijn "Open Water" te willen halen vóór dat ik naar Mexico ging en volgde deze opleiding dan ook in Nederland. Na de eerste duik was ik verkocht!
  Kort voor mijn vakantie naar Mexico slaagde ik en vanaf de eerste seconde genoot ik van het duiken en had totaal geen moeite met het duiken zelf. Sterker nog, het was een eitje! Ik was blij dat ik in Nederland had leren duiken.

  Terug in Nederland besloot ik verder te willen. De eerst volgende stap was "Advanced Open Water"( AOW). Ik wilde mijn vaardigheid in het duiken uitbreiden en de mogelijkheid hebben om mijn grenzen iets te kunnen verleggen.
  In 2010 behaalde ik mijn Advanced Open Water en maakte in de tijd die volgde menig duik in Nederland. Kort na het behalen van dit brevet volgde een 3.5 week durende vakantie naar Curaçao. Uiteraard werd daar ook gedoken en inmiddels had ik stapsgewijs mijn eigen persoonlijke duikuitrusting al bij elkaar gekocht,

  Na Curaçao en terug in Nederland behaalde ik mijn Nitrox specialty en wilde meer. Ik wilde instructeur worden. Niet omdat het in Nederland een enorme goudmijn zou zijn, maar simpelweg om het feit dat mensen het kunstje van het duiken leren, mij wel lag. Het leek mijn wel wat, mensen leren duiken, de fijne kneepjes leren en zich goed te laten voelen onder mijn begeleiding. Ik ging ervoor.

  Tot de titel "instructeur" was nog een behoorlijk eindje weg kwam ik achter. De eerste volgende brevetten waarvoor ik zou moeten slagen waren de "Master Scuba Diver" en "Rescue Diver".
  In het voorjaar van 2011 startte ik met de Master Scuba Diver. De theorie was behoorlijk pittig moet ik toegeven maar waar een wil is, is een weg en ik kreeg de kennis en vaardigheden dan ook goed in de vingers. Daarbij moet gezegd worden dat ik vanaf Master Scuba Diver het met Engels-talige theorie moest doen. Iets dat het voor mij een stuk pittiger maakte.

  In het voorjaar van 2011 reisde ik mijn instructeur achterna naar Spanje en belande in L'Estartit en slaagde daar voor de Master Scuba Diver. Op dat moment had ik het hoogst haalbare behaald als recreatief duiker.

  Terug in Nederland ging ik natuurlijk door. Ik behaalde mijn Rescue Diver brevet halverwege 2011 en startte eind 2011 met mijn Dive Master opleiding. Hiermee betrad ik officieel het "leadership" binnen de duiksport.
  Dat leiderschap beviel me erg goed en behaalde dan ook in begin 2012 mijn Dive Master titel. Nog 1 stap richting het instructeurschap.

  In maart 2012 begon ik dan. Samen met een andere Dive Master volgde ik de opleiding tot instructeur.
  Vele lesuren werden gevolgd, menig presentatie moest ik geven en vele uren lag ik het water met "cursisten". Het was een goede leerschool en eind april 2012 slaagde ik. Ik was duikinstructeur. Iets, waarover ik bijna 3 jaar terug al fantaseerde.

  Nu leid ik mensen op voor alle duikniveaus binnen het recreatieve duiken. Tot aan Dive Master ben ik bevoegd te trainen en daarnaast ben ik bevoegd vele specialty's te geven.
  Duiken is een hobby en dat zal het ook blijven. Daarom kan ik opleidingen geven zonder commercieel belang. Ik ben geen school of vereniging en heb alleen de kosten van materialen. Ik duik voor mijn plezier en ontspanning. Als ik daarnaast andere mensen ook enthousiast kan maken, net zoals dat ik ooit geworden ben, dan is mijn doel behaald. En uiteraard is mijn doel tijdens het opleiden om er voor te zorgen dat de cursist op hoog niveau "afstudeert".

  Ik neem je graag mee onder water.

  Frank de Jonge


  Like Us On Facebook

  Follow Us On Twitter